Entiset Liki pelaajat maailmalla: Haastattelussa Aino Kaijankoski
JääkiekkoJulkaistu: 08.02.2024 12.37

Entiset Liki pelaajat maailmalla: Haastattelussa Aino Kaijankoski

Nimi ja ikä

Aino Kaijankoski, 23v

Pelinumero

16

Missä pelaat nyt?

Oulun Kärpät naiset

Paras muistosi Likistä?

Parhaat muistoni LiKistä ovatPiispalan leirit, joissa kävimme joukkueeni kanssa useamman kerran.

Minkä ikäisenä aloitit jääkiekon?

Aloitin jääkiekon noin 10-vuotiaanasaman ikäisten (2000 syntyneiden) poikien joukkueessa.

Mikä sai sinut aloittamaan jääkiekon?

Tähän kysymykseen en osaa antaa suoraa vastausta, olin vain yhtenä päivänä ilmoittanut vanhemmilleni haluavani kokeilla jääkiekkoa. Aina olin tykännyt luistelusta ja Kärppien pelien katsomisesta isäni kanssa. Vanhempieni samanikäinen kummipoika oli vastikään aloittanut pelaamisen LiKissä kyseisessä joukkueessa, mikä varmasti edesauttoi joukkueeseen pyrkimistä.

Milloin siirryit Limingasta uuteen seuraan ns "isompiin ympyröihin"?

Ensimmäisen kerran siirryin toiseen joukkueeseen 13-vuotiaana, jolloin pelasin kaksoisedustuksella RJK:nnaisten joukkueessa naisten mestistä. Pelasin samalla kaudella edelleen myös LiKi:n poikien joukkueessa.

Minkälaista oli tyttönä pelata poikajoukkueessa?

Mielestäni poikien kanssa oli mukava pelata ja koin olevani osa joukkuetta. Enemmän minua pelotti mennä ensimmäisen kerran naisten joukkueen treeneihin, kuin ensimmäisen kerran poikien mukaan. Joukkueessamme pelasi siihen aikaan harvinaisen monta tyttöä samaan aikaan, sillä meitä oli yhteensä neljä.

Minkälaiset valmiudet sait Limingasta pelaajana?

Mielestäni Limingassa oli hyvät puitteet nuorelle jääkiekkoilijalle. Saimme tyttöjen kanssa aina oman pukuhuoneen treeneihin, varusteita sai säilyttää jäähallin kuivaushuoneessa, joten niitä ei tarvinnut kuljettaa kotiin ja valmennus oli hyvää. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että minulla oli nuoruudessa kokeneita valmentajia, jotka opettivat alusta asti hyvään luistelutekniikkaan.

Suosittelisitko Limingan kiekkoa uran alkuvaiheessa olevalle nuorelle kiekkoilijan alulle?

Voin lämpimästi suositella LiKi:ä kaikille jääkiekosta kiinnostuneille, niin tytöille kuin pojillekin. Limingassa puitteet ovat kohdallaan ja sieltä on helppo ponnistaa isommille areenoille.

Onko jääkiekko antanut sinulle uusia ystäviä? (Limingasta tai myöhemmistä uran joukkueista)

Suurin osa ystäväpiiristäni koostuu ihmisistä, joihin olen jääkiekon kautta tutustunut vuosien varrella. Olemme edelleen kavereita Marianna Rajalan ja Camilla Reinikaisen kanssa, joiden kanssa pelasimme samassa joukkueessa. Muutama kausi sitten pelasimme kaikki samaan aikaan Oulun Kärppien naisten joukkueessa. Mielestäni parasta jääkiekossa on sen tuomat ystävät, sillä heidän kanssaan ollaan kauden mittaan niin tiiviisti tekemisissä, että heistä tulee hyviä ystäviä myös vapaa-ajalle.

Vietättekö aikaa vapaa-ajalla yhdessä?

Vietän edelleen aikaa vapaa-ajalla jääkiekkokavereideni kanssa, niin LiKi kavereiden, kuin myöhempienkin joukkueiden tuttujen kanssa.

Tavoitteet jääkiekkoilijana?

Tavoitteenani on kehittyä edelleen pelaajana sekä kapteenina. Unelmani olisi joku päivä pelata jääkiekkoa ammatikseni, joko ulkomailla tai Suomessa, mikäli asiat täällä muuttuvat parempaan suuntaan.

Miten näet pelaajapolun Limingasta isompiin valoihin? Naiset akatemia,Liiga?

Mielestäni Limingasta on helppoa ponnistaa Kärppiin, tämän todistaa se, että vuosien varrella LiKi:stä on ponnistanut useita pelaajia naisten akatemiaan tai suoraan Liigaan. Seurayhteistyö on toiminut ja pelaajilla on ollut mahdollisuus päästä käymään akatemian treeneissä ja peleissä, jo Limingassa pelatessaan.

Paras/merkittävin valmentaja uran aikana?

Yksi merkittävimmistä valmentajistani on ollut ensimmäinen valmentajani Tomi Reinikainen, joka opetti jääkiekon lainalaisuudet heti alkuun. Kehittymiseni nuorena oli nopeaa ja yksi syy siihen oli hyvä valmennus Limingassa. Haluan nostaa esille myös ensimmäisten kausieniapukoutsin, Jari Siermalan, joka nykyisin toimii joukkueeni huoltajanaKärpissä.

Mitä oppeja olet saanut jääkiekon pelaamisesta elämään?

Jääkiekon pelaaminen on tehnyt minusta erittäin paljon rohkeamman ihmisen kuin mitä nuorempana olin. Nuorena olin ujo ja hiljainen, mutta nykyisin toimin joukkueeni kapteenina ja esillä oleminen on helpottunut myös jääkiekon ulkopuolella. Lisäksi joukkueessa toimiminen luo hyvät edellytykset työ- ja kouluelämään, sillä kaikkien kanssa on tultava joukkueessa toimeen.

Mitä vinkkejä Annat nuoremmille pelaajille?

Erityisesti nuoremmille pelaajille haluan viestiä sen, että jääkiekon pelaamisesta tulee ennen kaikkea nauttia. Tämä ei tarkoita, etteikö töitä pitäisi tehdä, jos haluaa saavuttaa jotain suurempaa, mutta hauskaa tulee aina olla. Hauskuus ja peli-ilo saavat liekin lajia kohtaan syttymään suurempaan liekkiin.

Terveisesi Likin pelaajille ja valmentajille?

Toivotan kaikille joukkueiden toimintaan kuuluville paljon tsemppiä kauden peleihin! Mikäli vapaa-aikaa löytyy, niin toivoisin että ehtisitte käydä katsomassa meidän joukkueemme pelejä Raksilassa. Jäällä on mahdollista nähdä useita LiKi:n kasvatteja ja Limingassa uransa aikana pelanneita pelaajia.

Sosiaalisen median kanavat?

Ig: @ainoookk